JA slide show
 

Obavještenje za javnost

El. pošta Štampa PDF

Obavještava se javnost da je izložen na javni uvid Nacrt sprovedbenog dokumenata prostornog uređenja:

Revizija izmjene i dopune Regulacionog plana centralne zone Prijedora sa spomeničkim kompleksom I Faza - Sekcija 1

Nacrt ovog Plana izložen je na javni uvid u prostorijama stručne organizacije JP Zavod za izgradnju grada – Prijedor, Ul. Miloša Obrednovića 18c (hol na prvom spratu), u prostorijama Administrativne službe Grada Prijedora (ulaz za stranke i u prostorijama Odjeljenja za prostorno uređenje, drugi sprat kancelarija br. 48) te u prostorijama Mjesne zajednice Centar (Ulica Branislava Nušića 13) svaki radni dan osim subote, nedelje i državnih praznika u vremenu od 8 do15 časova u periodu od 14.06. do 15.07.2013.godine.

Za vrijeme trajanja javnog uvida, tj. sve do 15.07.2013.god. svako fizičko i pravno lice može dati mišljenje, primjedbe i prijedloge na materijal Nacrta i to:

 

- upisom u Knjige primjedbi koja će se nalaziti u prostorijama u kojima će Nacrt Plana biti izložen

- dostavom u formi dopisa Administrativnoj službi Grada Prijedora – Odjeljenju za prostorno uređenje ili u elektronskoj formi na adresu www.prijedorgrad.org у rubrici info online.

 

Završena izgradnja kompleksa gradske česme "Jereza" u Prijedoru

El. pošta Štampa PDF

U Prijedoru na Trgu oslobođenja na raskrsnici ulica Svetosavske i Nikole Pašića umjesto   starogradske česme "Jereza" postavljena je nova česma. Stara česma je izgrađena još daleke 1938. godine.

Ukupna vrijednost ovog projekta je oko 200.000 KM a investitor je Grad Prijedor kao i italijanski grad Trento koji je donirao kamen od kojeg je napravljena ova česma. Česma je izrađena od veoma otpornog kamena granita vulkanskog porijekla iz doline Val di Đenova.
Za ovaj projekat JP Zavod za izgradnju grada Prijedor je uradio idejno rješenje kao i glavni izvedbeni projekat.

 

Završena izgradnja specijalne škole "Đorđe Natošević" u Prijedoru

El. pošta Štampa PDF

U Prijedoru je završena izgradnja Specijalne osnovne i srednje škole “Đorđe Natošević” koja će,  sa svojom proširenom djelatnosti, ubuduće nositi naziv Javna ustanova "Sunce". Novi školski objekat je izgrađen na istoj lokaciji na kojoj je bio i stari objekat. 

Novi školski objekat površine 1.650 m2 ima 26 učionica i kabineta, sportsku salu te senzornu sobu. U ovoj Javnoj ustanovi između ostalih radiće i 6 edukovanih muzikoterapeuta i defektologa svih smjerova kao što su oligofrenolog, psihomotorni redukator, somatoped i logoped, a od stručnih saradnika biće angažovani fizioterapeuti, medicinske sestre, socijalni radnik i psiholog.

Konačna vrijednost radova na izgradnji i opremanju ovog objekta je 1.460.000 KM. Sredstva u iznosu od milion KM obezbijeđena su iz Razvojnog programa Vlade Republike Srpske, dok je opština Prijedor učestvovala sa 260.000 KM, a Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske sa 200.000 KM.

JP Zavod za izgradnju grada Prijedor je uradio glavni projekat te obavljao poslove nadzora nad izgradnjom ovog objekta.

 

Završena izgradnja istočne tribine Gradskog stadiona u Prijedoru

El. pošta Štampa

Ovih dana završena je izgradnja istočne tribine Gradskog stadiona u Prijedoru, čime je FK Rudar Prijedor konačno ispunio licencne kriterijume za odigravanje utakmica na svom stadionu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Na projekat izgradnje istočne tribine Gradskog stadiona, Opština Prijedor je utrošila 1.200.000 KM. U sklopu novosagrađene istočne tribine izgrađeni su i poslovni prostori ukupne površine 1.470 m2, što ovom objekatu omogućuje da bude korišten i u poslovne svrhe. Kapacitet istočne tribine je 2.040 sjedećih mjesta. Svoj konačni izgled novoizgrađeni objekat će dobiti sa uređenjem njegovog okoliša odnosno izgradnjom saobraćajnice koja će prolaziti neposredno uz sami objekta.

JP Zavod za izgradnju grada je uradio glavni projekat i pružao usluge nadzora nad građenjem objekta.

 

Počela Izgradnja sportske dvorane na Urijama

El. pošta Štampa PDF

Opština Prijedor će uskoro dobiti još jednu sportsku dvoranu. Objekat nove sportske dvorane će biti lociran u Ulici Prve Krajiške brigade u naselju Urije. Dvorana će imati kapacitet od 1.890 sjedećih mjesta sa vip mjestima i mjestima za novinare i svim ostalim potrebnim pratećim sadržajem neophodnim za funkcionisanje ovakvog objekata.

Ukupna procijenjena vrijednost radova na izgradnji ovog objekta je oko 1.000.000 KM. Izvor finansiranja izgradnje sportske dvorane će biti budžet Opštine Prijedor. Radovi na izgradnji sportske dvorane povjereni su preduzeću "Prijedorputevi" A.D. iz Prijedora a rok završetka objekta je šest mjeseci.
Glavni projekat za sportsku dvoranu je uradilo JP Zavod za izgradnju grada iz Prijedora, koje će ujedno vršiti i nadzor nad građenjem ovog objekta.

 

Počela izgradnja specijalne škole "Đorđe Natošević"

El. pošta Štampa PDF

U Prijedoru je počela izgradnja Specijalne osnovne i srednje škole “Đorđe Natošević”. Novi školski objekat će se graditi na istoj lokaciji na kojoj je bio i stari objekat. Investitor ovog savremenog školskog objekta je Vlada Republike Srpske a jednim dijelom i Opština Prijedor.Vrijednost investicije je oko 1,5 miliona KM. Radovi na ovom objektu povjereni su D.O.O. "Tigar" iz Doboja. U narednih šest mjeseci bi trebali biti završeni svi radovi na ovom objektu, kada bi isti trebao biti i predat na upotrebu.

Glavni projekat za ovaj objekat je uradilo JP Zavod za izgradnju grada Prijedor, koje će ujedno obavljati i poslove nadzora.

 

Izgradnja istočne tribine Gradskog stadiona

El. pošta Štampa PDF

Gradski stadion FK Rudar Prijedora će uskoro moći primiti veći broj gledalaca. Radovi na izgradnji istočne tribine su počeli 15. jula 2011. godine. Sa novom tribinom kapaciteta 2.358 sjedećih mjesta, koja će ispod sebe imati i niz poslovnih prostora, Gradski stadion u Prijedoru će imati ukupno 3.858 sjedećih mjesta.

Radovi na ovom objektu bi trebali biti završeni do 15.01.2012. godine kada će se našem premijerligašu predati na upotrebu novoizgrađeni dio tribina. Vrijednost ove investicije je oko 1.000.000 KM a biće finansirana iz budžeta Opštine Prijedor. Izvođač radova je "GP-KNEŽEVIĆ" D.O.O. iz Prijedora. JP Zavod za izgradnju grada je za ovaj objekat uradio glavni projekat i obavlja nadzor nad građenjem.

 

Sportska dvorana u Omarskoj

El. pošta Štampa PDF

U Omarskoj će se graditi objekat sportske dvorane koji će biti lociran u Ulici Miloša Mamića u neposrednoj blizini škole „Vuk Karadžić“ u Omarskoj. Kapacitet dvorane će biti 640 sjedećih mjesta a parking ispred dvorane je predviđen za 60 automobila. Troškove izgradnje dvorane snosiće Opština Prijedor, Vlada RS i Rudnik “ArcelorMittal“ Prijedor. Zavod za izgradnju grada je uradio glavni projekat za ovu dvoranu.

 

Natkrivanje kolektora u ulici Vožda Karađorđa

El. pošta Štampa PDF

Počeli radovi na pokrivanju dijela kolektora u ulici Vožda Karađorđa. Pokrivanje se izvodi zbog potrebe za kvalitetnijem rješavanju odvodnje otpadnih voda, odnosno potrebe izmještanja gradske zelene pijace. Sredstva za ove radove je obezbijedla Opština Prijedor a izvođač radova je građevinsko preduzeće “Niskogradnja-Marjanović“ d.o.o. iz Prijedora. Ovi radovi bi trebali da budu završeni u toku ovog ljeta. Za ovaj objekat, Zavod za igradnju grada je uradio projekat, a isto tako obavljaće i poslove nadzora nad izvođenjem radova.

 

Novi objekti zelene pijace u naseljima Pećani i Urije

El. pošta Štampa PDF

Postojeća zelena pijaca u naselju Pećani će biti izmještena na novu lokaciju u ulici Vožda Karađorđa. U naselju Urije u Prvomajskoj ulici je izgrađena nova zelena pijaca za potrebe građana ovog dijela grada. Investitor ovih poslova je Opština Prijedor a za izvođača radova je odabrano građevinsko preduzeće “Niskogradnja-Marjanović“ d.o.o. iz Prijedora.  Vezano za ovu investiciju, Zavod je izradio glavni projekat, obavlja poslove nadzora nad izvođenjem, a učestvovao je i u rješavanju imovinsko-pravnih odnosa.

 
Strana 3 od 4

Pretraga sajta

Linkovi